Roskilde Teater

37 Programmer

Listevisning

Roskilde Teater

En fantasifuld rejse til barndommens fortryllede land, for hele familien. Historien om drengen, der ikke ville være voksen, en af de mest kendte og elskede klassikere for børn. Peter Pan lever på Ønskeøen sammen med De glemte drenge, som han er anfører for. På Ønskeøen hersker fantasien og den evige barndom, den vrimler med feer, havfruer, listige indianere og mange flere……. Men der mangler noget…….Peter flyver ofte hjem til Wendy og hendes brødre for at sidde og lytte, når børnene får fortalt eventyr af deres mor.

Roskilde Teater

Et musikalsk juleeventyr om Cirkeline og hendes festlige musevenner, Frederik og Ingolf. Alder: fra 3 år

Roskilde Teater

MED SNE tager favntag med livet, når det bliver allersværest. Musik,dans og tekst kæmper om scenen, alt imens demensen tålmodigt overtager stadig mere af den mand, der langsomt sner til. Henning Jensen er faderen,der knapt forstår han er syg, og Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en rejse ind i det demente sind. I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed, sygdommen skaber.

Roskilde Teater

Shakespeare når han er bedst. En rablende skør komedie skrevet af den store mester sidst i 1500 tallet. Følg med når den forarmede adelsmand Falstaff får den fikse ide at ville tjene penge på at lægge an på byens borgerfruer. Så går moral, utroskab og begær op i en højere enhed og kombineres med humor og list. En forestilling om mænd og kvinders krøllede tankesæt, når lyst og drifter slår hjernen fra.

Roskilde Teater

Det er sengetid, men umuligt at falde i søvn, for huset er fuld af lyde, og hovedet fyldt med tanker på dagen, der lige er gået. Alder: 2-5 år

Roskilde Teater

Årets musikalske oplevelse må være Operettekompagniets opførelse af den nok mest populære operette overhovedet! Den med Maxim, Viljaen, Pavillonen, Grisettesangen - og ikke mindst valsen til sidst ... Lehárs værk har alt, hvad man forbinder med den vidunderlige genre - og en helstøbt aften i teatret!

Roskilde Teater

”Den som holder sjælen rank, kan aldrig blive træl. Ingen kan regere det, som vi bestemmer selv”. Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Liva Weel i denne forestilling, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert. Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed – kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres.

Roskilde Teater

En børneopera om Vrede Mand, der bor inden i far. Dreng beslutter at skrive et brev til kongen: “Kære konge. Far er vred. Er det min skyld”? Alder: fra 7 år

Roskilde Teater

Køb medlemsskab og få abonnementspris hvis du bestiller billetter til mindst 3 voksenforestillinger. Der skal købes ét medlemsskab pr. abonnent.

Roskilde Teater

Fællesspisning i hyggeligt selskab inden aftenens forestilling. Heidi laver oksefilet med små ovnstegte kartofler, bearnaise, smørstegt grønt og glaseret perleløg.

Roskilde Teater

STEREO er kraftfuld sansesnyd præsenteret af Reumert-vindende Recoil Performance Group. Et grafisk univers i 3D og en heftig duet mellem mand og kvinde, mellem virkelighed og illusion. Med STEREO får Recoil Performance Groups banebrydende videoscenografier en helt ny dimension: Rummet omkring dansernes kroppe kollapser og ekspanderer uendeligt; det krøller sig sammen eller smyger sig ud over     scenekanten og så tæt på publikum, at de fristes til at række ud.       

Roskilde Teater

I efteråret 2013 druknede omkring 360 flygtninge, mange af dem kvinder og børn, da den båd, de opholdt sig på, kæntrede få sømil fra den italienske ø Lampedusa. LAMPEDUSA skildrer Europas udfordring med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som så mange andre, føler sig pressede af indvandring og de fremmede. I et Europa, hvor fremmedfrygten finder næring, er disse to personer hverken entydigt gode eller onde, men personificerer, at hele problematikken nærmest er provokerende kompleks og kompliceret.    

Roskilde Teater

En historie om en mand, der ændrer verden. Alder: 4-8 år

Roskilde Teater

Forestillingen tegner et rørende og rammende samtidsportræt af danskerne og vores land, og har spillet på Vendsyssel Teater og på Teater Møllen i sæson 2015-16 med stor succes og gode anmeldelser – også af Hausgaard selv.

Roskilde Teater

Velkommen til et kærkomment gensyn med den franske sangfugl. En intens nostalgisk rejse krydret med hendes største sangsuccesser og sprælsk musikalitet, hvor publikum ikke kan lade være med at blive revet med.

Roskilde Teater

Forstår du din teenager? En krasbørstig musikkomedie for hele familien, der uddeler syngende lussinger og teatralske bøllebank til Danmarks ungdom og dens forvoksede medsammensvorne.

Roskilde Teater

Hamlet er en hævntragedie. Mungo Parks Hamlet bliver en kort og intens affære. Her bliver vi præsenteret for 100 minutters magtspil, spillet af Danmarks måske mest dagsordensættende ensemble. Alt bundet sammen af afgående teaterdirektør Martin Lyngbo forkortelse og fortolkning af Shakespeares evige klassiker.

Roskilde Teater

Demokratiet er kernen i det danske samfund – både som styreform og som livsstil. Vi hylder ideen om, at folket har magten; at folket har selvbestemmelse, frihed, lighed og indflydelse på samfundet. Men hvor er det danske demokrati i dag? Udover byrådsmedlemmerne (publikum) spilles DEMOKRATI af fire skuespillere, der er partiledere for hver deres parti. Og i rollen som den altid tilstedeværende 4. statsmagt er en journalist fra Zetland.

Roskilde Teater

JEG LØBER handler om at løbe. Men den handler også om det privilegerede menneskes magtesløshed overfor en af vores samfunds største fjender, kræften. JEG LØBER er nyskrevet dansk dramatik om en mand, der begynder at løbe en time efter, at han har slukket for sin kræftsyge 6-årige datters respirator på Rigshospitalet.

Roskilde Teater

Fortælling om en ganske ordinær knægt i sin bedste legealder. Teaterversion af Anne Sofie Hammers børnebog. Alder: 5-99 år

Roskilde Teater

En ny begyndelse i Danmark, en pæredansk integrationskomedie. Flygtningebilleder er alle vegne. Gummibåde, udmattede øjne, grædende børn og sådan fortsætter det. Nej vent, sådan slutter det. Hvad med dramaet efter krigen? Integrationsdramaet - mødet med Danmark. DANSK er en kærlighedshistorie og noget så atypisk som en integrationskomedie uden frelste moraler og indvandrere, der taler ”perker-dansk”.

Forestillingen kan opfattes som et “øjebliks-portræt” af Palle Granhøj.

Roskilde Teater

En dukketeaterforestilling der blander gysergenrens horror med spøgefuld humor. Spiller på engelsk. Alder: fra 13 år og voksne

Roskilde Teater

En interaktiv dukkeforestilling fortalt af pigen i stumpet kjole og strømpesokker. Alder: 2-5 år

Roskilde Teater

Et musikdramatisk stjerneportræt af Erik Bruhn. SVANEBLOD beskriver balletdanserens liv, tanker og dans. Forestillingen er en rejse ud af den trygge danske andedam til New York, Paris og de internationale balletter. En fortælling om en kunstners kamp med sig selv, sin krop og omverdenen. En historie om jantelov, den totale dedikation, ensomhed og repetitionens glæde.

Roskilde Teater

Gilbert & Sullivans klassiske operette-komedie PIRATERNE FRA PENZANCE er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler.

Roskilde Teater

Nytårsbuffet på Svogerslev Kro.

Bertolt Brecht (1898-1956) er en af  teaterverdenens helt store dramatikere. Men ikke alle ved, at han også er en af verdenslitteraturens største lyrikere. Digtsamlingen Svendborgdigte er fra 1939 og skrevet under ”det danske stråtag” – huset ved Skovsbo strand i Svendborg. Digtene giver et skræmmende aktuelt billede af Europa set med en politisk flygtnings øjne.

Roskilde Teater

Den vidunderlige sang om Spørge Jørgen i opdateret udgave. Alder: 3-8 år.

Roskilde Teater

Fra 1860 og frem til århundredeskiftet emigrerede ca. 300.000 danskere til Amerika. Alder: fra 9 år

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for at billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: