Skoler

Teater for skoler:

Roskilde Teater har et ønske om at børn og unge fra alle klassetrin også kan få mulighed for at opleve magien og nærværet i teaterrummet. Det er her og nu, det sker!

Ved valg af repertoire lægger vi derfor vægt på et alsidigt udvalg af forestillinger til alle aldersgrupper. Vi ønsker forestillinger som inspirerer, provokerer og oplyser og som kan anvendes i undervisningen – eller som blot kan give elever og lærere en god oplevelse med levende scenekunst i en travl skolehverdag.

Til en række forestillinger har teatergrupperne udarbejdet undervisningsmateriale, - læs mere nedenfor

 

Teater for folkeskoler i Roskilde Kommune:

Er du lærer eller ansat ved en folkeskole i Roskilde Kommune, læs da videre her: I samarbejde med Skole & Klub i Roskilde Kommune udbyder Roskilde Teater hvert skoleår aktuelle teatertilbud til elever og lærere fra alle klassetrin på kommunale folkeskoler. Kommunen yder tilskud så billetprisen kan holdes på 20 kr. Forestillingerne afvikles i skoletiden.

I sæson 2024-25 har vi 4 forestillinger på programmet, - alle i Lynghøj Salen i Svogerslev. Aaben Dans bygger om i indeværende sæson; men vi ser frem til igen at udbyde skoleforestillinger i Laboratoriet på Musicon fra sæson 2025 -26.

Læs mere om sæsonens skoleforestillinger og bestil billetter på https://roskildeskolebooking.billetten.dk/. Læs også om sæsonens forestillinger på plakaten ”Teater, dans og undervisning til børn og unge 2024-25”. Plakaten sendes til alle folkeskoler i Roskilde Kommune primo august 2024. Den præsenterer forestillinger og undervisning, som udbydes af Roskilde Teater og Aaben Dans i denne sæson.

 

Teater for øvrige skoler i Roskilde og omegn:

Er du lærer for udskolingen på en privat- eller friskole eller lærer på en efterskole, højskole eller på en ungdomsuddannelse i Roskilde (- eller en nærliggende by), anbefaler vi at lede efter relevante forestillinger på Roskilde Teaters hjemmeside: https://roskildeteater.billetexpressen.dk/. Der er tale om aftenforestillinger.

Billetter kan erhverves på en af følgende måder:

Køb billetter til unge under 26 år på https://roskildeteater.billetexpressen.dk/, - eller indhent tilbud til grupper ved at skrive en mail til billet@roskildeteater.dk. Der kan opnås ekstrarabat til skoleklasser og ungegrupper på mere end 6 personer.

 

Undervisningsmateriale:

Generelt:

En række Københavnske teatre har oprettet hjemmesiden ”Brug teatret i undervisningen”. Her findes et generelt undervisningsmateriale med titlen ”Inspirationsmateriale til underviseren” (for udskoling og ungdomsuddannelser). Materialet kan findes her: https://www.brugteatret.dk/wp-content/uploads/2024/06/Inspirationsmateriale-24-25-ekstra-oevelser.pdf.

Materiale til enkeltforestillinger: Hvis det findes er det omtalt under den enkelte forestilling på https://roskildeskolebooking.billetten.dk/ eller på https://roskildeteater.billetexpressen.dk/

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.