Skoler

  • Teater for børn og unge i Roskilde
  • Forestillinger for folkeskoler i Roskilde Kommune
  • Teater for øvrige skoler og ungdomsuddannelser i Roskilde og omegn
  • Forældreråd eller klassearrangementer
  • Undervisningsmaterialer
  • Køb en hel forestilling til halv pris
  • LISTEN - Forestillinger vi anbefaler til børn og unge i sæson 2023-24

Teater for børn og unge i Roskilde

Roskilde Teater og Roskilde Kommune har en målsætning om at børn og unge fra alle klassetrin skal have mulighed for at opleve levende scenekunst i egen by, - mulighed for at opleve magien og nærværet i teaterrummet. Det er her og nu, det sker!

Vi udbyder et alsidigt udvalg af forestillinger og nedenfor omtaler vi de muligheder, vi kan tilbyde skoler og uddannelsessteder i- og nær Roskilde. Sidst i teksten: LISTEN - Forestillinger vi anbefaler til børn og unge i sæson 23-24 - se her

Forestillinger for folkeskoler i Roskilde Kommune:

Er du lærer på en folkeskole i Roskilde Kommune, læs da videre her: Roskilde Kommune udbyder i samarbejde med Roskilde Teater forestillinger i skoletiden til en billetpris på kun 20 kr./elev. I hver sæson udbydes der 6 – 8 forestillinger fordelt for alle klassetrin. Roskilde Kommune yder økonomisk støtte, og derfor er forestillingerne forbeholdt kommunens folkeskoler.  

Læs mere om sæsonens forestillinger og bestil billetter på: https://roskildeskolebooking.billetten.dk/

Se også sæsonens forestillinger på plakaten ”TEATER, DANS OG UNDERVISNING FOR BØRN OG UNGE/2023-24”. Plakaten viser en oversigt over de danse- og teaterforestillinger, der udbydes til folkeskolerne i sæson 23-24 fra Åben Dans og Roskilde Teater. Plakaten er på opslagstavlerne på kommunens folkeskoler.

Teater for øvrige skoler og ungdomsuddannelser i Roskilde og omegn:

Er du lærer på en privat-, fri-, efter- eller højskole eller på en ungdomsuddannelse i Roskilde eller en nærliggende kommune, find da en forestilling til din klasse her: LISEN - Forestillinger vi anbefaler til børn og unge.

Bestil dernæst billetter på en af følgende måder:

·         Bestil billetter til unge under 26 år på www.roskildeteater,dk

·         Indhent tilbud ved henvendelse til info@roskildeteater.dk. Der kan opnås ekstra rabat til skoleklasser.

Forældreråd eller klassearrangementer: 

Er du medlem af et forældreråd eller er du ved at planlægge et klassearrangement, hvor du kunne ønske en forestilling med relevans for både børn og forældre, - og kan du finde netop den forestilling her: LISTEN - Forestillinger vi anbefaler til børn og unge (link), - indhent da et tilbud ved henvendelse til info@roskildeteater.dk. Dette gælder for kommunale og ikke-kommunale skoler.

Køb en hel forestilling til halv pris:

Kulturministeriet har også en målsætning om ”at flere børn og unge oplever levende scenekunst”. For at opnå dette mål er der i 2021 vedtaget en refusionsordning med mulighed for refusion af op mod 50 % af udgiften til køb af børne- eller ungdomsforestillinger. Alle ikke kommunale institutioner kan benytte ordningen. Læs mere her: https://www.teaterrefusion.dk/ikke-kommunale-institutioner.

Refusionsordningen og Roskilde Teater:

Jeres skole/institution kan anvende refusionsordningen helt på egen hånd; men Roskilde Teater kan også tilbyde et samarbejde i forbindelse med ordningen hvis der er interesse for det.  

Roskilde teater har et ganske godt overblik over hvad der aktuelt udbydes af forestillinger, og vi har erfaring med afvikling af forestillinger under forskellige forhold. Er der interesse for samarbejde, skriv da en mail til Roskilde Teater inden november 2023 på info@roskildeteater.dk.

Undervisningsmateriale:

Generelt:

En række Københavnske teatre har oprettet hjemmesiden ”Brug teatret i undervisningen”. Her finder du et generelt undervisningsmateriale med titlen ”Inspirationsmateriale til underviseren” (for udskoling og ungdomsuddannelser). Find materialet her: https://www.brugteatret.dk/materialer-mm/

Undervisningsmateriale til enkeltforestillinger:

Til de enkelte børne og ungdomsforestillinger udarbejder mange teatergrupper undervisningsmateriale af høj kvalitet og ”klar til brug”. Vi henviser til den enkelte forestilling i LISTEN - Forestillinger vi anbefaler til børn og unge.

LISTEN - Forestillinger vi anbefaler til børn og unge

Læs mere om den enkelte forestilling her på hjemmesiden under VOKSENFORESTILLINGER eller BØRNEFORESTILLINGER og/eller på teatrenes hjemmesider. Link hertil er anført ved forestillingerne.

 

Folkeskoleniveau - indskoling og mellemtrin:

 

For folkeskoler i Roskilde Kommune afvikles forestillingerne i skoletiden, se mere og bestil billetter her: https://roskildeskolebooking.billetten.dk/

For indskoling og mellemtrin på ikke kommunale skoler kan vi i denne sæson ikke tilbyde forestillinger i skoletiden. Alle vores forestillinger for disse aldersgrupper afvikles i weekender som børne/familieforestillinger. Det har derfor efter vores vurdering ikke relevans for lærere og deres klasser. Fra sæson 2023-24 kan der med refusionsordningen (link til overskriften Køb en hel forestilling til halv pris) bestilles hele forestillinger til jeres skoler.

 

 

Folkeskoleniveau - udskoling, 7. – 9. (10.) klasse:

 

For folkeskoler i Roskilde Kommune afvikles (nogen af nedennævnte) forestillinger i skoletiden. Læs mere og bestil billetter her: https://roskildeskolebooking.billetten.dk/

For alle andre skoler er der tale om aftenforestillinger på hverdage.

Billetkøb (ungepris): www.roskildeteater.dk.  Indhent tilbud for grupper: info@roskildeteater.dk.

 

BOLERO EXTENDED (8.- 10. klasse). Tirsdag d. 11. oktober kl. 19.30, Lynghøj Teatersal.

9 dansere og 8 cellister i et vidunder af en moderne danseforestilling skabt ud fra Ravels berømte balletmusik BOLERO - http://www.granhoj.dk.

 

OFFSIDE (8.-10. klasse). Mandag d. 28. november kl. 17, Lynghøj Teatersal.

Skal homoseksuelle stemple ud og opgive deres drømme, eller skal de ”bare” gå stille med dørene? Teatergruppen Hils Din Mor (www.hilsdinmor.dk).

 

BJÖRK (8.–10. klasse). Tirsdag d. 7. februar kl. 19.30, Lynghøj Teatersal.

En fortolkning af 12 af Björks enestående sange, som får et kropsligt danseudtryk, der er lige så stærkt som vokalen og musikken bag – www.holstebroteater.dk.

 

TIL UNGDOMMEN (8.-10. klasse). Torsdag d. 2. marts kl. 19.30, Laboratoriet.

Hvor længe er man barn og hvordan bliver man egentlig voksen? Forestillingen af Teater V har vundet Reumertprisen for årets ungdomsforestilling i 2022 (www.teater-v.dk).

 

 

Ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser (15 – 25 år):

 

BEMÆRK: Alle forestillinger er aftenforestillinger på hverdage.

Billetkøb (ungepris): www.roskildeteater,dk.  Indhent tilbud for grupper: info@roskildeteater.dk.

 

 

BOLERO EXTENDED (Granhøj Dans). Tirsdag d. 11. oktober kl. 19.30, Lynghøj Teatersal.

9 dansere og 8 cellister i et vidunder af en moderne danseforestilling skabt ud fra Ravels berømte balletmusik BOLERO - http://www.granhoj.dk.

 

TOLKEN – HVORTIL MIN VERDEN GÅR - Torsdag d. 3/11. kl. 19.30, Laboratoriet.

Om flugt, krig og kærlighed. - Om russiske flygtninge i Danmark under 1. verdenskrig og om den unge akademiker Ingeborg Stemann, som vier sit liv til flygtningene – www.parkteatret.dk.

 

OFFSIDE (Hils Din Mor). Mandag d. 28. november kl. 17, Lynghøj Teatersal

Skal homoseksuelle stemple ud og opgive deres drømme, eller skal de ”bare” gå stille med dørene? – www.hilsdinmor.dk.

 

KØBENHAVN (Det Kongelige Teater).  Torsdag d. 15. december kl. 19.30, Lynghøj Teatersal.

Under besættelsen i 1941 besøgte lederen af nazisternes atom-energi projekt Werner Heisenberg Niels Bohr i København. Hvorfor? - Om venskab, videnskab, politik, ansvar og skyld - www.kglteater.dk

 

ET TYSK LIV (Det Kongelige Teater). Torsdag d. 2. februar kl. 19.30, Lynghøj Teatersal.

Oplev Kirsten Olesen i en stærk solopræstation som naziforbryderen Joseph Goebbels sekretær Brunhilde Pomsel – www.kglteater.dk

 

BJÖRK (Holstebro Danseteater). Tirsdag d. 7. februar kl. 19.30, Lynghøj Teatersal.

En fortolkning af 12 af Björks enestående sange, som får et kropsligt danseudtryk, der er lige så stærkt som vokalen og musikken bag – www.holstebroteater.dk.

 

TIL UNGDOMMEN (Teater V). Torsdag d. 2. marts kl. 19.30, Laboratoriet.

Hvor længe er man barn og hvordan bliver man egentlig voksen? Forestillingen har vundet Reumertprisen for årets ungdomsforestilling i 2022 - www.teater-v.dk.

 

 

OG dertil disse forestillinger hvis lærere og elever har mod på at gå i teatret i weekenden:

 

FODBOLD, FODBOLD, FODBOLD (D. Kgl.). Lørdag d. 19/11. kl. 19.30, Lynghøj Teatersal.

Fortæller om en fodboldkamp og alle de mennesker, der hver og en er forbundet af deres store passion for spillet. Opføres som optakt til VM i fodbold i Qatar. www.kglteater.dk

 

ARGUMENTER MOD KVINDER (TeaterV og Bagg.T). Lørdag d. 4/3. kl. 19.30, Laboratoriet

Denne forestilling tør gå ind i debatten om ligestilling og Me Too – moderne, morsomt, nuanceret og åbent. Bygger på bogen ”Argumenter mod kvinder” af Birgitte Possing - www.baggaardteatret.dk.

 

JEG BÆRER MIN SJÆL (Teater Freeze Productions). Fredag d. 17/3. 19.30, Laboratoriet.

En forestilling baseret på tekster og digte af mennesker i Grønland, - mennesker, som har oplevet overgreb – enten på egen krop eller som pårørende – www.freezeproductions.dk.

 

ZINKDRENGENE (AKUT 360). Søndag d. 19. marts kl. 16, Laboratoriet.

To fortællinger om samme krig, - krigen i Afghanistan i 1980´erne, baseret på bogen ZINKDRENGENE af den nobelprisvindende forfatter Svetlana Alesijevitj – www.husetsteater.dk.

 

 

 

 

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.