program


Anne Franks dagbog

Anne Franks dagbog

En koncertfortælling med Nis Bang-Mikkelsen, der som Annes far læser op af hendes dagbog, som var det første gang han så den. Fremragende akkompagneret med Bachs koraler og klassisk klezmer-musik.
 Læs mere

Billettyper


260.00 kr.
Billet

DatoMarkering af 80-året for afslutningen af 2. verdenskrig 

ANNE FRANKS DAGBOG er en af de mest læste bøger i verden, og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under Anden Verdenskrig. Anne Frank er under jorden på flugt fra nazisterne. I august 1944 blev familiens gemmested afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper. Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb. Det er i dagbogen, som om hun vidste, at hendes ord skulle genlyde langt efter hendes egen fysiske udslettelse.

I koncertfortællingens udvalgte tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet ANNE. Tilsvarende har de musikstykker – koraler af J.S.Bach og traditionelle klezmernumre – både jubelen og fortvivlelsen i sig! Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende, var den første der læste hendes dagbog, tilbage i Amsterdam. Nis Bank-Mikkelsen læser Dagbogen som var han den første.

KLEZMERMUSIKKEN var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2.verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Koncertfortællingens to musikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

I Johann Sebastians Bach´s kirkemusikalske værker til brug ved den protestantiske gudstjeneste er koralen helt central. En række af disse koraler spilles i løbet af koncertfortællingen.

NIS BANK-MIKKELSEN: Suveræn bibeloplæser. Omvandrende blanding af ”Aladdin”,Bellman og Rytter.               
JENS SCHOU: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og livsglæde.                             
ANDERS SINGH VESTERDAHL: Fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som sit speciale. Selv verdensformat. Centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

Manuskript/bearbejdelse/scenografi: Nis Bank-Mikkelsen, Jens Schou, Anders Singh Vesterdahl

Producent: Bellevue Teatret i samarbejde med Nis Bank-Mikkelsen

PÅ PLAKATEN


5 karakterer forenes under et sidste måltid. Moderne cirkus kombinerer dans, fysisk teater, musik og humor i en udforskning af…

"1991" er en hyldest til dette bemærkelsesværdige år, hvor rocken blev sluppet fri og mesterværker skabt. Over 30 hits præsenteres…

Der sidder to mænd i en mandehule og smager på øl… I Erling Jepsens underfundige og humoristiske forestilling er det…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.