program


Dracula - en kisteglad grinebider

Dracula - en kisteglad grinebider

Tag på en rejse til det mørke og dystre Transsylvanien i teater- og operakompagniet Figaros og Den Ny Operas usædvanligt frie gendigtning af Bram Stokers klassiske Dracula.

 Læs mere

Billettyper


190.00 kr. - 260.00 kr.
3 Billettype(r)

DatoVi kan love masser af komik, musik, parodi og kendte hits fra opera, operette, musical og popmusik, når teater- og operakompagniet Figaros og Den Ny Opera veloplagt gendigter Bram Stokers klassiske Dracula.

Figaros,somefterhåndenharslåetsitryfastsomhele landets leverandør af forestillinger, hvor klassikere blandes med godmusik og et skud comedy,byderherpåendnuenhumoristisk,musikalsk aften.

Med Dracula som rammefortælling og en overflod af musik, komik og ikke mindst hvidløg, tages publikum med på en rejse i et hæsblæsende show.

De tre medvirkende sangere Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen skifter roller i ét væk akkompagneret af OBMSO (One Big Man Symphony Orchestra), Allan Dahl Hansen, ved flygelet.

Dracula som komisk musikteater kommer på turné med 52 forestillinger over hele Danmark i foråret 2022, og Figaros er dermed et af Danmarks mest turnerende teatre i sin genre.

Handling

Vi banker gravrusten af gravrøsten og drager med den unge sagfører Jonathan Harker til Grev Draculas slot i de Transsylvanske bjerge. Her er Harker rejst til, trods advarsler fra lokalbefolkningen, for at afslutte et huskøb i England for greven.

Men da Brexit sætter en stopper for engelske huskøb, ændrer grev Dracula planer.

Han rejser i stedet til Danmark, med skibet PostNord (let forsinket), hvor greven har erfaret, at man har i tusindvis af helt frivillige bloddonorer. Og forestillingen tager nu en ganske anden drejning end Bram Stoker, forfatter til den originale Dracula, egentlig havde tænkt sig.

Grev Draculas ærkefjende, den selvsmagende Van Selvsving tilkaldes. Og i en kamp med tiden, dagslyset og det danske toldvæsen skal han skal nu, sammen med sin trofaste hjælper Igor, forsøge at finde Grev Dracula og drive en pæl gennem hans hjerte.

Det bliver en forestilling med bid i, hvor alle roller synges, flyves og danses i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Lisbeth Kjærulff er uddannet klassisk sanger. Hun har arbejdet på flere af Danmarks operaer og teatre bl.a. Det Kgl. Teater, Folketeatret, Det Ny Teater, Aalborg Teater, Den Fynske Opera og Den Ny Opera. Derudover har hun spillet med i flere af landets revyer, bla. Rottefælden, Ganløse, Kerteminde og Nykøbing F. revyen. De sidste seks år har hun medvirket i Figaros forestillinger. 

Hans Dueholm er uddannet klassisk sanger. På Den Jyske Opera har han bla. sunget Doolittle i ”My Fair Lady”, Gianni Schicchi i ”Gianni Schicchi”, og Kongen og Far Magnum i teaterudgaven af ”Jul på Slottet”. Han har spillet Leopold i ”Sommer i Tyrol”, kroværten Thenardier i ”Les Miserables”, Beadle Bamford i ”Sweeney Todd”, og utallige roller hos Figaros, som han også er stifter af. Spiller Proprietær Nørrehave i Bille Augusts spillefilm ”Lykke Per”. I 2019 fik han Danmarks Teaterforeningers pris som "Årets Turnéskuespiller". 

Kristian Jensen er uddannet musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole. På Det Ny Teater har han bla. sunget Squelch i ”Love never dies”, Eugene Fodor i ”Crazy for You”, Mr. Braithwaite i ”Billy Elliot” og Lord Savage i ”Jekyll & Hyde”. Han har spillet Hans i ”Cabaret” på Fredericia Teater, og John i ”Miss Saigon” på Nørregade Teatret. Derudover er Kristian en glimrende lyriker, sangskriver og tekstforfatter.

Allan Dahl Hansen er uddannet pianist og arrangør fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han har været kapelmester, arrangør og pianist på Den Jyske Operas opsætning af Jul på Slottet i 2007-2012 og på alle forestillinger hos teater- og operakompagniet Figaros de sidste 17 år. Han har arbejdet som pianist og repetitør ved Aalborg, Odense og Aarhus Teater og hos Musical Silkeborg. Han er desuden korleder og akkompagnatør for kor og solister i mange forskellige musikalske sammenhænge.

Anmelderne har skrevet om Figaros tidligere forestillinger:

“Og man får et tydeligt indtryk af et velfungerende team, der er drevet af en fælles energi, humor og lyst til at dyrke det komiske tenderende til det platte.” Jyllandsposten

"En underholdende, vanvittig opera parodi." Fyens Stiftstidende

”Der er altså noget at glæde sig til. Figaros er et unikt fænomen i dansk turnéteater.” Nordjyske

 

Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen 

Manuskript: Kjærulff, Dueholm og Jensen usædvanligt frit efter Bram Stoker

Kostumer: Nathalie Meldgaard

Scenografi: Hans Dueholm

Producent: Figaros og Den Ny Opera

Link til teatrets hjemmeside: www.figaros.dk

 

PÅ PLAKATEN


De urolige AFLYST GRUNDET SYGDOM

Om Ingmar Bergmann og Liv Ullmann som forældre - Fem stjerner i Dagbladet Roskilde

” … det var aldrig os tre. Når jeg bladrer gennem stakken af billeder her, så finder jeg ingen –…

Oh Happy Day

Roskilde Gospel Singers medvirker i forestillingen!

Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i denne teaterversion af filmen "Oh Happy Day" fra 2004. OH…

Kan man tage klimaudfordringen seriøst og stadig leve sit liv optimalt? Prisvindende stykke om vores planets fremtid af Duncan Macmillan.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

ranktrackr.net