program


Energi
2

Energi

Med humor og fakta sættes det globale klimaperspektiv og de lokale hensyn til diskussion. Du er tilhører på et borgermøde i Kyndby Huse, hvor de igen diskuterer udsigten til et A-kraftværk - i egen baghave.

 Læs mere

Billettyper


180.00 kr.
Billet

DatoBesøg Energitårnet på ARGO kl. 10 eller kl. 17 og oplev forestillingen ENERGI kl. 19.30, - eller kom blot til forestillingen. 

Forestil dig et atomkraftværk i Danmark. Forestil dig at det ligger i din baghave. Hvad ville der ske?

Ville du glæde dig over et lavere CO2aftryk? Ville du frygte at ejendomsværdien faldt? Eller endnu værre; at du en dag vågnede op til et udslip?

Det var virkelighed for de familier der boede i Kyndby Huse i årene 1974-85. Deres nabo og arbejdsplads, Kyndbyværket, var dengang en mulig lokalitet for et kommende atomkraftværk og derfor eksisterede et forbud mod bebyggelse i en radius af 10 km fra Kyndby.

”Energi” er ny dansk dramatik skrevet af Anna Skov. Vi kommer helt tæt på et lokalsamfund og tager diskussionen op om vi skal genoverveje atomenergi som energikilde i Danmark. Vil det gavne klimaet? Er de menneskelige omkostninger lavere end ved kul og vindkraft? Hvad vil det betyde lokalt? Og kan de globale fordele overtrumfe de lokale omkostninger?

I dag fungerer Kyndbyværket som hele Sjællands el-nødforsyning, men hvad hvis Kyndbyværket igen bliver foreslået som atomkraftværk og atomkraften derfor kommer til Danmark?

Vi giver ikke svarene, men tilbyder publikum en nuanceret viden om atomkraft, samt sætte det globale klimaperspektiv ved vores lokale handlinger til diskussion.

I forbindelse med billetkøb til forestillingen kan du også reservere gratis adgangstegn til rundvisning i Energitårnet på ARGO. Der åbnes for tilmelding til rundvisning mandag den 3. marts 2025.

Medvirkende: Luise Kirsten Skov, Christoffer Hvidbjerg Rønne og Evrim Benli Instruktør: Johan Sarauw

Dramatiker: Anna Skov

Scenograf: Mikkel Magnus Olsen

Kommunikation og fotograf: Cæcilie Philippa

Producent: Parkteatret

Varighed: 90 minutter med pause

PÅ PLAKATEN


Et musikalsk portræt af en bramfri, følsom, forskrækkelig og helt vidunderlig kvinde – fuld af skæv humor og alle mulige…

5 karakterer forenes under et sidste måltid. Moderne cirkus kombinerer dans, fysisk teater, musik og humor i en udforskning af…

Det Kgl. Teaters psykologiske trekantsdrama om at have skabt sig et perfekt liv på overfladen. Da ekskæresten dukker op, eksploderer…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.