program


Jorden rundt på 80 dage
2

Jorden rundt på 80 dage

Særdeles frit efter Klein & Jensens "Jorden rundt i 80 dage", som var mere end uforskammet frit efter Jules Verne’s ’Le tour du monde en quatre-vingts jours’.Der er fire skuespillere– heraf en kvinde - om de 52 roller.

Ud over Storbritannien før Brexit kommer vi til eksotiske steder som Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde.

Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere, mens vi med denne tour de force er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Vi møder spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var.

Det er en gammel historie, - særdeles frit efter Klein & Jensens ”Jorden rundt i 80 dage”, som igen var mere end uforskammet frit efter Jules Verne’s ” Le tour du monde en quatre-vingts jours”. Som han til gengæld selv havde fundet på.

Skønt det er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien - men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser.

Jesper Klein og Flemming Jensen har spillet forestillingen op mod 200 gange, - 2 mand til 52 roller. I denne nyskrevne udgave, - som også er en hilsen til Jesper Klein, er der fire skuespillere – heraf en kvinde om de 52 roller. Det er en aldeles hæsblæsende forestilling, hvor de fire skuespillere styrter ud og ind og skifter tøj. Somme tider til det rigtige kostume.

”Så jeg står selv af som skuespiller og sætter mig i instruktørstolen. Dér sidder man godt – ikke mindst fordi vi har lidt af et stjernehold til at tage over efter Jesper og mig” – udtaler Flemming Jensen. ”Det er også på tide, at den forestilling bli´r spillet ordentligt!”

Forestillingen er ikke uden holdninger – men vi garanterer, at den kan ses, uden at man opdager det.

 

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Thomas Mørk, Kim Hammelsvang og Jacob Morild

Scenograf: Kirsten Brink

Instruktør: Flemming Jensen

Producent: Flemming Jensen

Varighed: 135 minutter


PÅ PLAKATEN


Min morfar er helt speciel og noget ganske særligt. Men hvem var morfar,…

En mands skrot - en anden mands skat. Tag med på en ekspedition…

Alexander Dumas’ klassiske fortælling "De tre Musketerer" rummer det hele: Intriger, store fægtescener,…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

ranktrackr.net