program


Niels Klims underjordiske rejse

Niels Klims underjordiske rejse

Unik og magisk oplevelse! Sære fantasiskabninger og klassisk livemusik. Søren Sætter Lassen får Holbergs muntre persongalleri til stå lyslevende i dialog med Trio con Brio Copenhagen.
 Læs mere

Billettyper


210.00 kr. - 310.00 kr.
3 Billettype(r)

DatoNiels Klims underjordiske rejse

– rejs med til jordens indre med Søren Sætter-Lassen og Trio con Brio Copenhagen

Talende træer, pyntesyge aber og underkuede mænd - kom med ned i den overraskende underverden, når skuespilleren og Holberg-kenderen Søren Sætter-Lassen fortolker Holbergs eneste roman Niels Klims underjordiske rejse i samarbejde med den internationalt anerkendte klavertrio, Trio con Brio Copenhagen - et af Danmarks førende kammermusikensembler.

Niels Klims underjordiske rejse er en grotesk og tankevækkende fantasi om en mand, der ved et uheld falder dybt ned i jordens indre og møder sære fantasiskabninger og urimelige samfundsindretninger, der minder en del om det, både Holberg og vi andre har mødt på jordens overflade. Men det er samtidig beretningen om et drømmende – og misforstået – menneske, vel nok Holbergs psykologisk mest nuancerede portræt.

Som noget nyt i forhold til de eksisterende sceneversioner af Niels Klim går teksten i denne forestilling i dialog med adskillige klassiske musikværker, udvalgt og bearbejdet af Trio con Brio Copenhagen, som spiller live på scenen. Der opføres værker af bl.a. Grieg, Stravinskij, Saint-Saëns, Sørensen og Ravel, der understøtter stemningen i Holbergs science fictionfortælling og fører den videre, når ordene slipper op.

Med Holbergs muntre persongalleri lyslevende på scenen og musikalske referencer til nogle af historiens mest bevægende øjeblikke vokser fortællingen således til et evigt, eksistentielt drama.

Søren Sætter-Lassen og Trio con Brio Copenhagen har allerede samarbejdet om musikforestillingen Den Lille Prins, der blev sat op på Takkelloftet på Det Kongelige Teater i 2022 hvor den spillede 7 udsolgte forestillinger og derefter kom på Danmarks-turné i 2023 – bl.a. i Glassalen i Tivoli, Musikkens Hus i Ålborg, Sønderborg Teaterforening m.fl.

Medvirkende:

Søren Sætter-Lassen (fortæller), Soo-Jin Hong (violin), Soo-Kyung Hong (cello), Jens Elvekjær (klaver) 

Forfatter: Ludvig Holberg

Oversættelse: Peter Zeeberg

Tekstbearbejdelse Me Lund/Søren Sætter Lassen

Musikalsk tilrettelæggelse: Trio con Brio Copenhagen

Scenografisk rådgivning: Jacob Schokking

Produktion: Nordic Artists Management

Varihed: 90 minutter + pause

PÅ PLAKATEN


5 karakterer forenes under et sidste måltid. Moderne cirkus kombinerer dans, fysisk teater, musik og humor i en udforskning af…

En kalejdoskopisk refleksion over årets, naturens og menneskelivets gang. Søren Ruby giver liv til tekster af bl.a. Grundvig, Blicher, Ditlevsen…

FRIDAS STORE REJSE er en finurlig håndlavet forestilling om venskabets kraft. Historien formidles gennem det ordløse, farverige billedunivers, der er…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.