program


Opera i Roskilde (2021)

Opera i Roskilde (2021)

Traditionsrig operakoncert med sangere fra Den Kongelige Opera. Koncerten foregår i historiske omgivelser i Det Kongelige Palæs gård på Stændertorvet og med Roskilde Domkirke som smuk baggrund.  Læs mere

OBS! Vigtig ændring vedr. opstilling af pladser

Grundet de aktuelle restriktioner er vi nødt at ændre placeringen af publikum. Alle skal fortsat – også efter den 1/8, hvor en række restriktioner ellers bliver udfaset - sidde med retning mod scenen, hvilket gør det umuligt at fastholde det traditionsrige koncept med borde og stole.

Dette indebærer, at alle stole bliver opstillet på rækker og vil være uden nummer.

Du kan frit vælge en plads i Palægården. Den plads som er angivet på din billet, er ikke gældende.

Der vil således ikke være borde, men du er naturligvis velkommen til at medbringe mad og drikke til arrangementet.

Publikum vil blive lukket ind i mindre grupper af passende størrelse, således at alle kan vælge deres pladser under rolige og ordnede forhold.

Vi håber på din forståelse for denne ændring.

Opera i Roskilde 2021

For 31. gang kan operafans nyde opera under åben himmel med Roskilde Domkirke som smuk kulisse. Først har Folkeuniversitetet i Roskilde og siden 2010 de tre kunstneriske foreninger i Roskilde - Roskilde Musikforening, Roskilde Teater & Roskilde Kunstforening - inviteret Den Kongelige Opera til udendørs sommerkoncert i Palægården ved Stændertorvet.

Det er blevet en populær og velbesøgt tradition, når 4 af Den Kongelige Operas stjernesolister – akkompagneret af et flygel og en veloplagt konferencier - synger uddrag fra den kommende operasæsons righoldige repertoire, mens publikum hygger med picnic i Palægården.

Billetterne til koncerten har været meget eftertragtede siden den første koncert, og vejret har været med den populære koncert i alle årene, hvor - til og med 2019 - ikke en eneste koncert er blevet aflyst.

I 2020 tvang pandemien os til for første gang at aflyse. Så derfor glæder vi os i år blot endnu mere til at byde publikum velkommen til dette traditionsrige arrangement.  

De stemningsfulde omgivelser og ideelle koncert forhold, hvor Domkirkens klokker er en traditionsrig del af lydbilledet, har gjort det til et årligt tilløbsstykke, hvor publikum hygger med kreative picnic-kurve og lader sig rive med af de stærke følelser på scenen.

Dørene åbnes kl. 18, hvor man kan tage plads med sin madkurv ved det bestilte bord. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer. 

Koncerten begynder kl. 19.30 og varer ca.1 time 30 min (uden pause).

Billetsalget åbner den 1. maj på www.roskildeteater.dk. Billetter kan også købes hos Roskilde Kunstforening, Stændertorvet 3C, 4000 Roskilde. Åbningstider tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket.  

Medvirkende: Trine Møller (sopran), Gert Henning-Jensen (tenor), Jens Søndergaard (baryton), Nicolai Elsberg (bas), Ian Ryan (pianist) samt Lars Halby (konferencier)

Billetpris: 275 kr. (250 kr. for medlemmer af Roskilde Teater, Roskilde Musikforening og Roskilde Kunstforening). 

AFLYSNING PÅ GRUND AF DÅRLIGT VEJR

Beslutningen om udsættelse eller aflysning tages ved koncertens start, da vejret kan ændre sig meget i løbet af dagen, og det ikke sjældent klarer op hen mod aften.

Vi er i løbende kontakt med Meteorologisk Institut vedr. vejrprognosen for området. I tilfælde af regnvejr vil koncerten blive forsøgt gennemført. Ved kraftigere regn kan koncertens start blive udsat i op til 30 minutter, eller koncerten kan blive midlertidigt afbrudt undervejs.

Såfremt koncerten aflyses, inden denne er startet, refunderer vi billetterne. Sker aflysning efter at koncerten er påbegyndt, refunderes billetterne ikke.

 Vi har endnu ikke været i en situation, hvor vi måtte aflyse operakoncerten på grund af dårligt vejr. 

CORONA

Opera i Roskilde er nødvendigvis underlagt myndighedernes gældende restriktioner. Vi satser på at gennemføre koncerten på den sædvanlige måde med borde og stole, fællesspisning og afsluttende fællessang. Men vi kan grundet restriktionerne blive nødt til at ændre konceptet. Eventuelle ændringer vil blive udmeldt her på Roskilde Teaters hjemmeside senest 14 dage før koncerten.

PÅ PLAKATEN


TOUR DE CHAMBRE - læsekreds

Det Kongelige Teaters forestilling TOUR DE CHAMBRE bygger på Tine Høegs brag af en bestseller.

Roskilde Teater inviterer til en læsekreds om romanforlægget den 13. oktober med cand.mag.…

Valkyriens kamp

Nyskrevet dansk dramatik om en stridbar kvinde

Det Flydende Teater føjer med Valkyriens kamp forfatter og forkæmper for kvinders forhold…

”Her kommer Pippi Langstrømpe” gjalder det, da Pippi ankommer til Villa Villekulla med…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

ranktrackr.net