program


Pippi Langstrømpe
6

Pippi Langstrømpe

”Her kommer Pippi Langstrømpe” gjalder det, da Pippi ankommer til Villa Villekulla med både hest og abe. Dramatisering af Astrid Lindgrens klassiker. Fra 6 år.
 Læs mere

„Her kommer Pippi Langstrømpe“ gjalder det gennem de fredelige gader, da Pippi med det ræverøde hår ankommer med både hest og abe til Villa Villekulla. Sådan en mærkelig pige har folk i byen aldrig mødt før. De pæne og artige nabobørn, Tommy og Annika, bliver straks gode venner med Pippi: Hun lærer dem, at de voksne ikke altid har ret, og de udfordrer hende til at prøve at gå i skole og til at lære bordskik. Ingen af delene har hun prøvet før, for det blev der ikke lige tid til, mens hun sejlede rundt på de syv have sammen med sin far, Kaptajn Langstrømpe. Men Pippi lader sig heldigvis ikke begrænse, for hvordan kan man vide, hvad man kan, hvis man aldrig har prøvet det! 

Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe, skabt i 1945, er kendt og elsket i hele verden blandt mange generationer, og den vidunderlige Pippi er stadig mange børns heltinde. Hun tør vende de voksnes mærkelige regler på hovedet, og hun er verdens stærkeste pige, både fordi hun kan løfte en hest, og fordi hun kan finde ud af at bo helt alene. Pippis fantasi er også stærk og levende, og det er godt, når man har en mor i himlen, en far, der er sørøver og en Frk. Prysselius, der vil sende én på børnehjem. 

Denne version af Pippi Langstrømpe er livlig, men også tilsat et strejf af alvor, der ikke skjuler, at Pippi savner sine forældre. Forestillingen byder på et genhør med Georg Riedels skønne melodier, som huskes fra tv-serien fra 1968. 

Pippi Langstrømpe er en udødelig klassiker: Den kom i 2005 på Unescos liste over bevaringsværdige, kulturelle værker, og alle børn fortjener at lære Pippi at kende.

Forestillingen anbefales til børn fra 6 år. 

Instruktion og bearbejdelse: Birgitte Næss-Schmidt 

Oversættelse og bearbejdelse: Ninette Mulvad 

Scenografi: Benjamin la Cour 

Kapelmester og arrangør: Anders Ortman 

Musikere: Tina Vitkov og Ida Nørby Sørensen

Medvirkende: Siw Ulrikke Maibom, Ulrik Windfeldt-Schmidt, Linea Høeg Olsen, Pernille Schrøder, Tanya Lund Andersen, Albert Stein Ankerstjerne, Jacob Weble, Morten Christensen, Linette Stamp Christensen og Jeppe Kaas Vad

 

 

.

PÅ PLAKATEN


De urolige AFLYST GRUNDET SYGDOM

Om Ingmar Bergmann og Liv Ullmann som forældre - Fem stjerner i Dagbladet Roskilde

” … det var aldrig os tre. Når jeg bladrer gennem stakken af billeder her, så finder jeg ingen –…

Demokratier er styrtet i grus, jordens ressourcer er næsten brugt op, og man taler ikke længere om at redde klimaet,…

Drømmer du om ferieparadiset? Så følg verdensmanden, backpackeren og charterturisten på en dramatisk rejse, hvor Don Gnu med legende, aggressiv…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

ranktrackr.net