program


En smule ubehag AFLYST

En smule ubehag AFLYST

Et empatisk, varmt, rørende og rystende morsomt skuespil om…prostatakræft. Ja! EN LILLE SMULE UBEHAG er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt.

Rystende komisk cancer-monolog – autentisk kræftfortælling

Et empatisk, varmt, rørende og rystende morsomt skuespil om…prostatakræft. Ja! EN LILLE SMULE UBEHAG er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt. Den prisbelønnede amerikanske dramatiker Jeff Metcalf har skrevet et bemærkelsesværdigt humoristisk og følsomt drama om hans egen transformerende rejse igennem kræften.

”Frank, dine kolesteroltal er pæne, du har et stærkt hjerte, men dine PSA-tal er kritiske.” Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i min ægteskabelige karriere, og tro mig – dem har der været mange af.

Komisk guld

I EN LILLE SMULE UBEHAG får en 55-årig professor konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i de følelsestilstande og karakterer, som Frank Fjordby møder på sin vej, da han med et bliver patientliggjort. Fra drænende bivirkninger, angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familien, døden og såmænd også Franks sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben.

Tag med på en gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.

”Vi taler ikke om sygdom, os mænd. Vi er programmeret til at være de stærke og tavse. Problemet er bare at det kan være livsfarligt, hvis man venter for længe. I EN LILLE SMULE UBEHAG følger vi en mands oplevelse med cancer, som kan hjælpe os til at tale om sygdom før det er for sent.” Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef

Prostatakræft er den hyppigste form for kræft hos mænd i Danmark næst efter overfladisk hudkræft. Prostatakræft forekommer hos 17% af alle mænd, men er kun dødsårsag hos 3-4%.

Pressen skrev:

“En både morsom, veltimet og klog stand-up, der viser Holger Østergaards enorme kvaliteter som fortolker af vores alle sammens sårbarhed inde bag alle grinene og hverdagens panser…Med sit direkte, ukrukkede spil leverer Østergaard en af teater-sæsonens mest lysende præstationer.” Asker Hedegaard Boye, anmelder ved Weekendavisen

“Minder os om at vores kroppe er forgængelige, og at livet er skrøbeligt."Fem stjerner - Scenekanten

”Følsom, meget morsom, oprørsk og medrivende.” Fem stjerner - KulturNyt.dk

”Vi ler gennem tårer, og det stikker dybt i maven."Fem stjerner - Aarhus Stiftstidende“Minder os om at vores kroppe er forgængelige, og at livet er skrøbeligt."Fem stjerner - Scenekanten

Fire stjerner i Jyllandsposten

”Overbevisende høj klasse”seks stjerner - Aarhus Update

 

Instruktion: Per Smedegaard

Tekst: Jeff Metcalf

Oversættelse: ABC Sprog

Lyddesign: Anton Bast

Lysdesign: Henrik Sloth

Medvirkende: Holger Østergaard

 

PÅ PLAKATEN


18 skuespillerinder fortæller grusomme, absurde og rørende krigshistorier i nyskabende teaterforestilling.

Hvad sker der i DET FORTROLIGE RUM på Christiansborg? Hvad er det vi…

”Her kommer Pippi Langstrømpe” gjalder det, da Pippi ankommer til Villa Villekulla med…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

ranktrackr.net