program


Lampedusa

Lampedusa

I efteråret 2013 druknede omkring 360 flygtninge, mange af dem kvinder og børn, da den båd, de opholdt sig på, kæntrede få sømil fra den italienske ø Lampedusa. LAMPEDUSA skildrer Europas udfordring med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som så mange andre, føler sig pressede af indvandring og de fremmede.  Læs mere

NB! Skal du have billet til børn og unge, vælges denne rabat i indkøbskurven

I stykket møder vi bl.a. Stefano, fisker på Lampedusa. Efter ulykken ernærer han sig ved at være en af dem, der sejler ud og samler ligene af de druknede op. Vi møder også Denise (inkassoopkræver i et privat firma) fra Leeds i England.Gennem de to karakterer skildrer Lustgarten et Europa under forandring. Forestillingen er dedikeret til alverdens flygtninge. De modigste mennesker, der findes.

 

LAMPEDUSA skildrer Europas store udfordringer med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som mange andre, føler sig pressede af indvandring og af de/det fremmede.

 

I et udfordret Europa, hvor fremmedfrygten finder næring, er disse to mennesker hverken entydigt gode eller onde; de personificerer netop, i kraft af dramatikerens udprægede fornemmelse for nuancer, at hele problematikken omkringflygtningestrømmene til Vesten hverken er sort eller hvid – men at den derimod er nærmest provokerende kompleks og kompliceret.

 

Men, nok så vigtigt, spørger LAMPEDUSA også, om ikke man kan vinde i mødet med det fremmede, hvis man formår at møde det på den rigtige måde.

Stykket tager fat om en række af de helt store og nærværende problemstillinger i verden, som den ser ud: flugt, migration, splittelse, fremmedfrygt, afmagt, manglende muligheder, ensomhed, død og lidelse; men stykket handler også – midt i al elendigheden – om venskab, håb, mulighed for forandring og evig kærlighed. Det foregår her og nu, det kunne ikke være mere aktuelt, og det vedkommer os alle – og derfor  skal det produceres og vises for et dansk publikum.

Ambitionen er at give publikum en stærk, tankevækkende og debatskabende forestilling om det vel mest presserende tema i vor tid: mennesker på flugt, og hvordan vi i Vesten håndterer de udfordringer, flygtningestrømmene fører med sig. Stykket spørger, hvilket Europa vil vi være, og hvem vi vil være i mødet med de fremmede.

Medvirkende: Charlotte Munck og Jesper Hyldegaard

Dramatiker: Anders Lustgarten

Instruktør: Andreas Dawe

Introduktion kl. 18.30 v. Andreas Dawe

http://www.husetsteater.dk/forestillinger/lampedusa/

 

 

PÅ PLAKATEN


Login, vælg medlemskort og køb billetter

For 29. gang kan operafans nyde opera under åben himmel med Roskilde Domkirke…

Med dukker og musik forenes teatermagi og børnefantasi. Alder: 1½-4 år

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for at billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: