KLØVEDAL – Det bedste man kan sige er Det Flydende Teaters tredje forestilling i den Musikdramatiske Danmarkskrønike. Med KLØVEDAL slipper vi hippierne og kollektivisterne løs og træder ind i 70’erne og de store samfundseksperimenters tid. En grænsesøgende periode med opgør mod autoriteter, magtstrukturer og politiske systemer. Der eksperimenteres med nye boligformer, familiemønstre, kunstformer, kønsroller, fri seksualitet og ikke mindst med euforiserende stoffer i alle afskygninger – alt sammen med forhåbningen om, at der på den anden side af konformiteten ligger en ny og u-opdaget verden.
Det er utopiernes tid. Der drømmes grænseløst om en bedre verden; en verden med solidaritet og lighed, uden krig, kapitalisme og klimakatastrofer – en verden, hvor individet er sat fri og fællesskaberne er vejen frem. Centrum for en stor del af 70´ernes frigørelsesbevægelse er et helt unikt hus i Hellerup. En stor villa uden nøgle. Et åbent hus, hvor alt blev vendt på hovedet, reglerne smidt væk, og hvor nye måder at tænke på blev styrende. Huset blev befolket af en helt unik familie. En familie, der selv havde valgt hinanden og sammen taget navnet KLØVEDAL.
KLØVEDAL – Det bedste man kan sige er en gennemmusikalsk forestilling, der tager udgangspunkt i Nadia Kløvedals erindringer. Om hvordan det er at vokse op i et helt ramme- og regelfrit hjem, forsøge at navigere i et ofte kaotisk barndomsliv for derefter at skulle lære at finde sig selv som en voksen kvinde. Under pasningen af sin døende far og i samtaler med sin mor forsøger Nadia mange år senere at forstå det eksperiment, hun var en del af. En personlig og hudløs beretning om at bearbejde en usædvanlig opvækst og om at klare sig i kraft af fællesskabet.
Medvirkende: Malin Rømer Brolin Tani, Anne Gry Henningsen, Brian Hjulman og Hans Find Møller
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker: Thomas Markmann, efter Nadia Kløvedals bog “Det bedste Man Kan Sige”
Komponist: Marie Louise von Bulow
Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap
Dramaturg: Christine Worre Kann
Producent: Christine Worre Kann
Idé & koncept: Teatergrad
Varighed: ca. 75 min.