program


Two Lions and a Castle
8

Two Lions and a Castle

En satirisk, skæv og grotesk forestilling om tilblivelsen af det perfekte show. Moderne dans og performance på internationalt niveau.
 Læs mere

EN HÅNDFULD SKÆVE EKSISTENSER, EN DESPERAT HAVFRUE, KVINDER I SLOW MOTION GALOP & SKØRE SANGE. 

Groteske karakterer på scenen

Hvordan skaber man stor kunst? Et ultimativt og fantastisk show, der får publikum til at dåne af ren og skær lykkerus? Og hvad med alt det, der bliver sorteret fra i processen? Disse spørgsmål bliver taget under kærlig behandling af den virtuose og charmerende israelske koreograf Roy Assaf, som er en absolut mester i at forene det vanvittige med det alvorlige. Two Lions and a Castle er en ironisk kommentar til det gebet, det er at lave scenekunst. I forestillingen møder vi en række vidt forskellige skøre skæbner, og snart tegner der sig et potpourri af små satiriske nedslag inspireret af koreografens iver efter at skabe den ”perfekte forestilling”. Two Lions and a Castle er ikke en klassisk danseforestilling, men placerer sig i et genrefelt mellem dans og performance, hvor dansernes stemmer er fokus.

 

Israel som nøgle til forståelse

Roy Assaf har tidligere skabt værker for nogle af de mest indflydelsesrige spillesteder i verden, bl.a. Batsheva Dance Company i Tel Aviv og Baryshnikov Arts Center i New York. Hans forestillinger har et stærkt teatralsk præg, et effektfuldt fysisk udtryk og en naturlig indlevelse, hvilket alt sammen har gjort ham til en af Israels mest efterspurgte koreografer. Netop hans israelske baggrund er en nøgle til forståelse af ham som koreograf. Israel er et af de førende lande indenfor moderne dans, som i 1990’erne blomstrede, ikke mindst takket være internationalt kendte koreografer som Ohad Naharin, der udviklede bevægelsessproget Gaga, tillige med Itzik Galili og Rami Be’er. Senere fulgte Roy Assaf, og dansen i Israel er i dag verdenskendt for at være både umiddelbar, fysisk perfektioneret, modig, sensuel og suggestiv. Adjektiver som også kommer til udtryk i Roy Assafs værker.

En intuitiv og fantasifuld koreograf

Roy Assafs arbejdstilgang er intuitiv, hvilket betyder, at hans værker bliver til som en udveksling mellem ham som koreograf og danserne. Denne udveksling er værkets force og en metode, som er kendetegnende ved hans kreative og kunstneriske proces. I mødet mellem dansere og koreograf skal der etableres en tillid, som er altafgørende i udvekslingen af kreative ideer. Ideer, der ofte er relateret til menneskelige relationer, nærvær og indre kampe. Roy Assaf beskriver selv dansen som et ’filter’ for hans egen indre verden. Det er netop disse menneskelige grundvilkår, der er centrale i Assafs værker. Han har I tidligere værker beskæftiget sig med svære emner som politisk undertrykkelse, køn, krig og diskrimination – som regel med en humoristisk krog – så værket bliver et skævt blik på  samfundsdebatten.

NB: Forestillingen indeholder engelsk tale.

Introduktion kl. 18.30 ved turné- og forestillingsleder Jason Nelson og en danser.

 

 

Koreografi: Roy Assaf

Dansere og medskabere: Dansk Danseteater

Scenografi: Raphael Frisenvænge Solholm og Roy Assaf

Lysdesign: Raphael Frisenvænge Solholm

Kostumedesign: Maria Ibsen og Roy Assaf

Koreografisk assistance: Avshalom Latucha and Ariel Cecelia Freedman

Musik produktion, lyddesign & redigering: Mikkel Larsen

Musik: Mikkel Larsen; dansk folkesang; "Tamechom" af Kristin Bjerkestrand

Ord: Roy Assaf, Jessica Lyall, Ariel Freedman

Inspiration til tekst: Ohad Zehavi, "An Invitation to Perform", Bezalel Journal of Visual and Material Culture 1 (2014)

Tekst "Joe the mermaid": Emilie Leriche, Lucas Threefoot, Lukas Hartvig-Møller, Edward Pearce, Jessica Lyall, Roy Assaf

Producent: Dansk Danseteater

 

 

PÅ PLAKATEN


De urolige AFLYST GRUNDET SYGDOM

Om Ingmar Bergmann og Liv Ullmann som forældre - Fem stjerner i Dagbladet Roskilde

” … det var aldrig os tre. Når jeg bladrer gennem stakken af billeder her, så finder jeg ingen –…

Så går vi til Maxim

OperetteKompagniet hylder valsekongen Franz Lehàr, der fylder 150 år

Operette skal laves af OperetteKompagniet – og når valsekongen Franz Lehàr fylder 150 år, markeres det selvfølgelig i pomp og…

Drømmer du om ferieparadiset? Så følg verdensmanden, backpackeren og charterturisten på en dramatisk rejse, hvor Don Gnu med legende, aggressiv…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT ROSKILDE TEATER
 

Mail: info@roskildeteater.dk

Telefon: 23 96 72 05

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

ranktrackr.net