Two Lions and a Castle
En satirisk, skæv og grotesk forestilling om tilblivelsen af det perfekte show. Moderne dans og performance på internationalt niveau.
Læs mere
En satirisk, skæv og grotesk forestilling om tilblivelsen af det perfekte show. Moderne dans og performance på internationalt niveau.
Læs mere
Du har søgt efter et afsluttet arrangement.
Vælg venligst fra vores aktuelle tilbud i søgemaskinen på billetexpressen.dk
Dato for seneste arrangement: Torsdag, 23. September 2021 19:30
EN HÅNDFULD SKÆVE EKSISTENSER, EN DESPERAT HAVFRUE, KVINDER I SLOW MOTION GALOP & SKØRE SANGE.
Groteske karakterer på scenen
Hvordan skaber man stor kunst? Et ultimativt og fantastisk show, der får publikum til at dåne af ren og skær lykkerus? Og hvad med alt det, der bliver sorteret fra i processen? Disse spørgsmål bliver taget under kærlig behandling af den virtuose og charmerende israelske koreograf Roy Assaf, som er en absolut mester i at forene det vanvittige med det alvorlige. Two Lions and a Castle er en ironisk kommentar til det gebet, det er at lave scenekunst. I forestillingen møder vi en række vidt forskellige skøre skæbner, og snart tegner der sig et potpourri af små satiriske nedslag inspireret af koreografens iver efter at skabe den ”perfekte forestilling”. Two Lions and a Castle er ikke en klassisk danseforestilling, men placerer sig i et genrefelt mellem dans og performance, hvor dansernes stemmer er fokus.
Israel som nøgle til forståelse
Roy Assaf har tidligere skabt værker for nogle af de mest indflydelsesrige spillesteder i verden, bl.a. Batsheva Dance Company i Tel Aviv og Baryshnikov Arts Center i New York. Hans forestillinger har et stærkt teatralsk præg, et effektfuldt fysisk udtryk og en naturlig indlevelse, hvilket alt sammen har gjort ham til en af Israels mest efterspurgte koreografer. Netop hans israelske baggrund er en nøgle til forståelse af ham som koreograf. Israel er et af de førende lande indenfor moderne dans, som i 1990’erne blomstrede, ikke mindst takket være internationalt kendte koreografer som Ohad Naharin, der udviklede bevægelsessproget Gaga, tillige med Itzik Galili og Rami Be’er. Senere fulgte Roy Assaf, og dansen i Israel er i dag verdenskendt for at være både umiddelbar, fysisk perfektioneret, modig, sensuel og suggestiv. Adjektiver som også kommer til udtryk i Roy Assafs værker.
En intuitiv og fantasifuld koreograf
Roy Assafs arbejdstilgang er intuitiv, hvilket betyder, at hans værker bliver til som en udveksling mellem ham som koreograf og danserne. Denne udveksling er værkets force og en metode, som er kendetegnende ved hans kreative og kunstneriske proces. I mødet mellem dansere og koreograf skal der etableres en tillid, som er altafgørende i udvekslingen af kreative ideer. Ideer, der ofte er relateret til menneskelige relationer, nærvær og indre kampe. Roy Assaf beskriver selv dansen som et ’filter’ for hans egen indre verden. Det er netop disse menneskelige grundvilkår, der er centrale i Assafs værker. Han har I tidligere værker beskæftiget sig med svære emner som politisk undertrykkelse, køn, krig og diskrimination – som regel med en humoristisk krog – så værket bliver et skævt blik på samfundsdebatten.
NB: Forestillingen indeholder engelsk tale.
Introduktion kl. 18.30 ved turné- og forestillingsleder Jason Nelson og en danser.
Koreografi: Roy Assaf
Dansere og medskabere: Dansk Danseteater
Scenografi: Raphael Frisenvænge Solholm og Roy Assaf
Lysdesign: Raphael Frisenvænge Solholm
Kostumedesign: Maria Ibsen og Roy Assaf
Koreografisk assistance: Avshalom Latucha and Ariel Cecelia Freedman
Musik produktion, lyddesign & redigering: Mikkel Larsen
Musik: Mikkel Larsen; dansk folkesang; "Tamechom" af Kristin Bjerkestrand
Ord: Roy Assaf, Jessica Lyall, Ariel Freedman
Inspiration til tekst: Ohad Zehavi, "An Invitation to Perform", Bezalel Journal of Visual and Material Culture 1 (2014)
Tekst "Joe the mermaid": Emilie Leriche, Lucas Threefoot, Lukas Hartvig-Møller, Edward Pearce, Jessica Lyall, Roy Assaf
Producent: Dansk Danseteater
En musikalsk forestilling i lyst og nød med Ann Mari Max Hansen og Tommy Kenter
Med humor og fakta sættes det globale klimaperspektiv og de lokale hensyn til diskussion. Du er tilhører på et borgermøde i Kyndby Huse, hvor de igen diskuterer udsigten til et A-kraftværk - i egen baghave.
Kunst og kærlighed. En fortælling om billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen og komponisten Carl Nielsen, hvis musik fletter sig ind…
FRIDAS STORE REJSE er en finurlig håndlavet forestilling om venskabets kraft. Historien formidles gennem det ordløse, farverige billedunivers, der er…
HMS PINAFORE er på vej mod fjerne galakser efter en større ombygning. Gilbert & Sullivans dejlige musik er med ombord.…
enhed(er) i kurven
total:
Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.